Behandling av akne

Behandling av akne

Behandling av akne

På Ovid Medisinske Klinikk behandler vi både aktiv akne og arr etter akne med laser – med gode resultater.

Akne er en alminnelig hudsykdom, som skyldes betennelse i de små talgkirtler som ligger omkring de små hår i ansiktet og på overkroppen. Nesten alle rammes av akne, men i varierende grad – fra enkelte mindre kviser til store sammenhengende områder.

Aknen ’brenner’ oftest ut i midten av 20’årene, men etterlater i mange tilfelle arr og uregelmessig hud.

Aktiv akne behandles hyppigst med rensende kremer og i noen tilfeller langtidsbehandling med antibiotika. Enkelte personer har så uttalte problemer at man velger å behandle med Accutin ®, som dog kun må rekvireres av leger, på grunn av mange bivirkninger.

Laserbehandling av akne

Til behandlingen anvender vi en fraksjonert CO2-laser, som skyter et mønster av ca. 0,02 mm små huller i huden. Dette medfører dels en sammentrekning av talgkirtlene og dels en aktivering av hudcellerne i området, slik at huden glattes.

Under behandlingen

Laserbehandlingen føles som bittemå prikk. Det gjør ikke desidert ondt, men man merker det tydelig. Vi nedkjøler dog huden under behandlingen, så ubehaget er minimalt.

Etter behandlingen

Umiddelbart etter behandlingen oppstår det rødme og varmefornemmelse som etter en solskoldning i det behandlede område. Den sviende fornemmelse varer ett par timer og lindres av kalde omslag. I 1-2 dage etter behandlingen er huden rød og kan føles stram og tørr. Dessuten kan den føles ru i en ukes tid etter behandlingen. Genene kan avhjelpes med fuktighetskrem. Vi anbefaler, at du bruker en krem med Aloe Vera.

Rødmen forsvinner i løpet av et par dager. Etter 24 timer kan den eventuelt dekkes av en lett make-up. Normal kan man gjenoppta sitt arbeide etter 2-4 dage.

Resultatet av behandlingen kan best bedømmes etter 2-3 måneder, men selve reparations-prosessene i huden fortsetter i de neste 6-10 måneder.

Vi foretrekker at ‘skyte’ mildt med CO2-laseren for å minske eventuelle ubehag under og etter behandlingen. Derfor vil det oftest være behov for supplerende behandlinger, som kan foretas med 2-4 ukers mellomrom.

Det er ikke registrert egentlige bivirkninger ved behandlingen. Det foreligger dog en del meldinger om forbrenninger etter laserbehandling, hvilket skyldes feil betjening/innstilling av laseren. Vi må gjøre opmerksom på, at vi aldri har hatt komplikasjoner til våre behandlinger.

Unngå sol før og etter behandling

Man skal unngå kraftig solpåvirkning av det behandlede område i 1-2 uger før og 4-6 uger etter behandlingen. Bruk eventuelt solbeskyttelse med en høy faktor.

Forundersøkelse :

Du kan ringe (63982002 eller 97005255) og avtale tid til en forundersøkelse, hvor du er velkommen til å medbringe en ’bisitter’.