Reduksjon av økt svetting

med MedArt® SmartSculpt 980 nm Diode Laser 

 

Hyperhidrose (økt svetting) i armhule regionen er en svært ubehagelig tilstand for både menn og kvinner i alle aldre. Tallrike behandlingsmåter er blitt anvendt i forsøket på å behandle aksillær hyperhidrose også topiske og systemiske medikamenter og kirurgiske metoder. Den vanligste metoden er bruk av Butox for å midlertidig deaktivere svettekjertlene. Alle disse metodene har sine begrensninger og bivirkning, derfor blir nye metoder stadig mer undersøkt. En nyere teknikk innebærer bruk av lasere for selektiv termisk destruksjon av svettekjertlene.
Subdermal laserbehandling av aksillær hyperhidrose er en forholdsvis ny teknikk, som fulgte utviklingen av laser lipolyse og laser-assistert fettsuging. Begge metodene benytter de samme grunnleggende utstyr for tumescent bedøvelse, laser bestråling og sug. (Talsmenn for denne teknikken hevder at det er en permanent løsning, med de ekstra fordelene av å være minimal invasiv og trygt).

Behandling

Laser assistert reduksjon av aksillær hyperhidrose er en kirurgisk prosedyre som gjennomføres under lokalbedøvelse tumescent, hvor apocrine kjertler blir ødelagt med laserenergien og fjernes fra armhulen med en suge sonde. Behandlingen kan gjøres med den SmartSculpt, Medart 725 (25 W) diode laser eller Medart 720 (15W), 980 nm diodelaser ved anvendelse av en 600 µm fiber og en 16G butt kanyle; 150mm, 200mm eller 250mm (fortrinnsvis kort lengde 150mm for enklest manøvrering). Før behandlingen starter, kan det anbefales å gjøre en jod-stivelsetest.
Denne hurtigtest ved hjelp av jod og potetstivelse legges igjen i armhulen i noen minutter vil gi operatøren en god oversikt over områder med høyere konsentrasjon av kjertler, muligheten til å markere området etc.
Deretter plasserer tumescent anestesi (omtrentlig mengde ca. 00-150 ml tumescent anestesi, som fordeles jevnt over behandlingsområdet .)

Rask poliklinisk prosedyre, og ingen postoperativ nedetid
Prosedyren er rask, krever ingen narkose, og innebærer kun et lite stikksted. Pasienten kan fortsette sine normale aktiviteter til innen noen få timer etter inngrepet. Bivirkninger er minimale i forhold til smerter og blåmerker og de langsiktige resultater er komparative med andre behandlingsmetoder. Full gjenoppretting tar normalt fire til syv dager.