Vitamin og mineralterapi

Close-up of a capsule in a woman's mouth
Close-up of a capsule in a woman’s mouth

 

Faget ortomoleykylær medisin (vitamin- og mineralterapi) handler om å finne årsakene til sykdommer.

Det legges vekt på ernæring og inntak av vitaminer og mineraler som kosttilskudd (pharmaceuticals). Kombinert med tradisjonell skolemedisin, er det ofte en god løsning for å oppnå ønskede resultater.

Dr. Bondevik ved Ovid Medisinske Klinikk er eneste hudlege i Norge som benytter ortomolekylær behandling både i den terapeutiske delen av hudsykdommer og som behandling og forebygging av aldrende hud, såkalt better aging. Han har bakgrunn i mange års erfaring og forskning.

Huden er hva du spiser – riktig kosthold og riktig dosering av kosttilskudd kan hjelpe huden din og bli kvitt de plager som du har, og gi deg en yngre utseende hud hvis det er målet.

Forebygging: Vitamin- og mineralterapi (ortomolekylær medisin) er grunnstenen i enhver behandling og forebygging av aldrende hud er livsstil. Dette omfatter kosthold, levevaner og bruk av kosttilskudd. Ved Ovid Medisinske Klinikk ønsker vi at behandling og livsstil forenes i en enhet. Det betyr at behandlingsresultatet og varigheten av en velykket behandling avhenger av en sunn livsstil.

Dr. Bondevik har 17 års erfaring med ortomolekylær medisin (behandling med nutraceutikaler, kosttilskudd), hovedsakelig ved behandling av atopisk eksem, de senere år også i forbindelse med kosmetisk behandling.

Han avsluttet i 2001 en studie som omfattet behandling av atopisk eksem med omega fettsyrer, vitamin E og C samt mineralet sink – se artikkel. Resultatet ble svært bra (såkalt statistisk signifikant), og i samsvar med hans egen erfaring, og flere andre artikler skrevet de siste 70 årene. (se referanser til studier ogatopisk eksem/fettsyrer).

Publisering: Dr. Bondevik har skrevet en anerkjent artikkel i det nordiske hudlegetidsskriftet Best Practice – denne omhandler atopisk eksem og alle de studier som omfatter vitamin – og mineralterapi – se artikkel.

Kosmetisk behandling med kosttilskudd er behandling uten kirurgi, eller mer korrekt intern behandling i form av kosttilskudd uten bruk av ekstern korrigering av huden. Man kan selvfølgelig kombinere de to behandlingstypene. De som allerede har synlige aldersforandringer kan få en ytre korreksjon av huden og samtidig starte med kosttilskudd som en forebyggende behandling.

Huden er hva du spiser! Riktig kosthold og riktig dosering av kosttilskudd kan hjelpe huden din og bli kvitt de plager som du har, og gi deg en yngre utseende hud hvis det er målet.