639 82 002970 05 255
Diodelaser (Karlaser og Hårfjerning)

Laserbehandling av vaskulære/blodrupturer.
Vaskulære eller blodpropp skyldes økt blodstrøm i de mikroskopiske blodårene i huden.
Det er ikke kjent hvorfor noen mennesker har en tendens til å utvikle disse, men sannsynligvis er det dels et arvelig øyeblikk og dels et hormonmoment, da vaskulære/blodpropp ses hyppigere hos kvinner.
Kar-/blodrupturer forsvinner ikke av seg selv, over tid vil de små karene gradvis utvide seg til større edderkoppnettlignende blå områder.
I noen tilfeller skyldes kar-/blodrupturene defekte klaffer i de dypere venene, ved tvil gjøres en ultralydsskanning (med fargedoppler) før laserbehandlingen.

Tidligere ble disse vaskulære/blodproppene behandlet med injeksjoner av et irritasjonsmiddel som fikk blodårene til å lukke seg.
Mange utvikler imidlertid brune flekker på bena på injeksjonsstedet (på grunn av lekkasje av irritanten) akkurat som metoden ikke kan brukes ved de mikroskopiske karrupturene på for eksempel nese og kinn.

Her på Ovid medisinske klinikk bruker vi en laserstråle som kun ‘fanges’ av den røde fargen i hemoglobinet i de røde blodcellene.
Laseren skyter en kortvarig impuls (noen millisekunder) gjennom huden inn i det utvidede karet, hvor de røde blodcellene deretter ødelegges og lukker karet.
Laserskuddene gir minimalt med smerter (som en svirp med strikk), men gir ellers ingen andre plager (noen kan imidlertid føle en lett svie og rødhet i det behandlede området i noen timer etter behandlingen).
Det er ikke behov for hvile eller ro, og du kan gjenoppta aktivitetene dine umiddelbart etter behandlingen.