639 82 002970 05 255

Rynkebehandling – hudforbedring med co2 fraksjonell laser

Det finnes i dag en mengde av forskjellige tilbud om rynkebehandlinger på markedet. Det kan være svært å velge, og det også kan bli en dyr fornøyelse, hvis man velger en behandling, som ikke gi den ønskede effekt, eller hvis man er nødt til å genta behandlingen svært ofte for at beholde et synlig resultat.

På Ovid Medisinske Klinikk får du behandlet dine rynker og forbedret hudens utseende med en effektiv, skånsom og særdeles gjennomtestet metode. Vi anvender en fraksjonert CO2-laser, som er den nyeste type laser til hudfornyelse og rynkeredusjon.

I motsetning til behandling med Kjemisk peeling og fillere som f.eks. Restylane®, hvor effekten typisk forsvinner etter 3-4 måneder, holder effekten av fraksjonert CO2 –laserbehandling vesentlig lengere. Etter behandlingen rykkes hudens aldningsprosess ca. 5-7 år tilbake i tid. Man kan derfor ofte nøies med én behandlingsserie nå og eventuelt få supplerende behandling hvert 2-3 år for at holde huden frisk og stramm.

Du kommer til en konsultation innen behandlingen, hvor du bliver grundig informert om, hvilket resultat du kan forvente, hvordan behandlingen foregår, og hvordan du skal forholde dig etterfølgende.

Hvordan virker fraktioneret CO2-laser ?

Tradisjonelt er CO2 laseren svært effektiv ved ”småkirurgiske” inngrep og i hudforbedrende behandlinger. På solskadet hud med pigmentflekker og dype rynker er behandling med CO2 laser dokumentert mest effektivt sammenlignet med andre typer lasere.

Vanlige CO2 lasere fjerner all hud fra overflaten og ned i lærhuden etterfulgt av en periode med sår og rød hud. Behandlingene var ofte smertefulle, de ble utført i full bedøvelse. Fraksjonert CO2-laser kombinert med skanner gir punktvis oppvarming av huden med broer av frisk hud mellom. De små områdene med ubehandlet hud fører til rask sårheling.

Helingsområdet kan tilpasses kontinuerlig:

Ved å være nøye med å velge størrelse på hudområdet som i første omgang forblir ubehandlet, kan man skreddersy behandlingene tilpasset behandlingsindikasjon og pasientens toleranse for bivirkninger. Med Fraksjonert CO2-laser bestemmer man selv graden av forbedring ut fra graden av bivirkninger som kan aksepteres.

Den letteste laser-behandlingen vil gi langt større forbedring av huden enn du kan oppnå med kremprogrammer, og huden ser normal ut få dager etter behandling. Ønsker man å behandle dype rynker eller arr må det fortsatt regnes med 10-14 dager før man er tilbake i jobb.

Lett behandling gir:

God effekt på overfladiske rynker og små ujevnheter (overfladiske arr)
God effekt på ujevnheter i hudfarge/pigmentflekker
Kort periode med sår hud (få dager)
Liten risiko for pigmenttap

Ved fraksjonert laserbehandling påvirkes kun 5-20 % av hudoverflaten, idet laseren skyter et mønster av ca. 0,02 mm små huller i huden. Dette medfører en sammentrekning av huden, og de omkringliggende hudceller aktiveres. Dermed fornys huden i hele det behandlede område, og  økes, så huden blir mere elastisk.

BILDE FØR BEHANDLING                                       BILDE ETTER BEHANDLING                               

                                                                     

Laserbehandlingen føles som bittemå prikk. Det gjør ikke desidert vondt, men man merker det tydelig. Vi nedkjøler dog huden under behandlingen, så ubehaget er minimalt.

I områder hvor huden er meget tynn, f.eks. omkring øynene, kan laserbehandlingen dog gjøre vondt. Ubehaget kan minskes, hvis man forbehandler huden med en lokalbedøvende krem, f.eks. Tapin®, som kan kjøpes på apoteket. Det  er det samme som Emla®, bare billigere.

Etter behandlingen

Umiddelbart etter behandlingen oppstår det rødme og varmefornemmelse i det behandlede område som etter en solskoldning. Den sviende fornemmelse varer et par timer og lindres av kalde omslag. I 1-2 dage etter behandlingen er huden rød og kan føles stram og tørr. Dessuten kan den føles ru i en ukes tid etter behandlingen. Genene kan avhjelpes med fuktighetskrem. Vi anbefaler, at du bruker en krem med Aloe Vera.

Rødmen forsvinner i løpet av et par dager. Etter 24 timer kan den eventuelt dekkes av en lett make-up. Normal kan man gjenoppta sitt arbeide etter 2-4 dage.

Resultatet av behandlingen kan best bedømmes etter 2-3 måneder, men selve reparasjons- prosessene i huden fortsetter i de neste 6-10 måneder.

Vi foretrekker at ‘skyte’ blidt med CO2-laseren for å minske eventuelle ubehag under og etter behandlingen. Derfor vil det oftest være behov for supplerende behandlinger, som kan foretas med 2-4 ukers mellomrom.

Det er ikke registrert egentlige bivirkninger ved behandlingen. Det foreligger dog en del meldinger om forbrenninger etter laserbehandling, hvilket skyldes feil betjening/innstilling av laseren. Vi må gjøre opmerksom på, at vi aldri har hatt komplikasjoner til våre behandlinger.

Unngå sol før og etter behandling

Man skal unngå kraftig solpåvirkning av det behandlede område i 1-2 uger før og 4-6 uger etter behandlingen. Bruk eventuelt solbeskyttelse med en høy faktor.

Hvis man har forkølelssår/Herpes

Hvis man skal ha behandlet rynker omkring munnen og man tidligere har hatt forkjølelsessår (herpes), vil disse ofte bryte frem igjen etter behandlingen. Derfor er det hensigtsmessigt med en forebyggende behandling med Acyclovir. Hvis dette er tilfeldet, vil du få utleveret en resept i forbindelse med forundersøkelsen.

Hvilke områder av kroppen kan behandles?

Du kan få behandlet rynker i ansiktet, på halsen, brystet og hendene. Dessuten vil det være en vis hud oppstrammende effekt av CO2-laserbehandling på overarmen.

CO2 er “gull standarden” for ”småkirurgi”, hudforbedring og reduksjon av rynker

Fraksjonell CO2 behandling oppnår resultater på nesten samme nivå som tradisjonelle CO2 behandlinger, men med betydelig mindre bivirkninger.

Pasienten trenger normalt ikke være borte fra jobben p.g.a behandlingene.

Fraksjonell CO2 behandling muliggjør :

  • Tilpasse helingsområdene kontinuerlig (0 – 95%)
  • Velge vevsvolum som ønsket behandlet
  • Fjerne og stramme opp vevet
  • Stimulere langvarig collagen strukturforbedring