639 82 002970 05 255

TRÅDLØFT

Hva er et trådløft?

Et trådløft er en type prosedyre der midlertidige suturer brukes for å produsere en subtil, men synlig “løft” i huden. I stedet for å fjerne pasientens løse ansiktshud kirurgisk, suspenderer den kosmetiske kirurgen den ved å sy opp deler av den. Dette har den effekten at den trekker huden litt bakover og derfor løfter og strammer opp ansiktet. I tillegg til å være ideelle for å løfte huden, bekjemper tråder aldring på en annen måte: ved å provosere kroppens “helbredende respons” og få kroppen til å lede store bølger av kollagen til behandlede områder. Dette er viktig på grunn av den viktige rollen kollagen spiller i aldringsprosessen.

Kollagen hjelper til med å støtte “vekstfaktorer” som i stor grad påvirker tilstanden til huden vår. I tillegg til å bli brukt til sårheling, hjelper kollagen å holde huden vår sterk, voluminøs og smidig. Etter hvert som vi blir eldre, produserer kroppen gradvis mindre og mindre kollagen, noe som fører til en 80 % reduksjon i hudtykkelse ved omtrent 70 år. Dette tapet av volum og styrke er en stor faktor i dannelsen av overflødig hud og rynker. Når huden blir svakere, er den ikke lenger i stand til å støtte vevet under den tilstrekkelig, noe som betyr at tyngdekraften trekker den nedover og strekker den. Å tilføre huden i ansiktet med friskt kollagen når tegnene på slapp hud fortsatt er milde, kan bidra til både å redusere løshet (ved å tykne og fukte huden) og forhindre at den blir verre (ved å styrke huden).

Med andre ord gir denne prosessen en pågående og progressiv foryngelse for ansiktsvevet. Pasienter som har et trådløft med det formål å stimulere kollagen vil merke en gradvis forbedring i hudens tone og fasthet. Mens trådene deres er på plass, vil kroppens helbredende respons konstant aktiveres fordi kroppen vil ønske å “hele” de suturerte områdene og drive ut suturene. Kroppen er biologisk programmert til å reagere på denne måten når den registrerer fremmedlegemer i dermis. Heldigvis, fordi trådene som legges under huden under et trådløft er så små, vil ikke pasienten føle at noe av dette skjer. De fleste kan ikke føle suturene i det hele tatt når huden har grodd rundt dem.

Hva er fordelene med å ha en trådløft i stedet for en ansiktsløftning?

For mange pasienter er den største fordelen med å ha et trådløft fremfor en ansiktsløftning den sterkt reduserte restitusjonstiden forbundet med trådløft. Når en pasient har en ansiktsløftningsoperasjon, må han eller hun være sterkt bedøvet; som sådan må pasienten sørge for at noen kjører ham eller henne hjem fra klinikken. De fleste ansiktsløftpasienter trenger også kontinuerlig assistanse i minst tre dager etter operasjonen. Videre, hvis pasienten fortsatt har barn hjemme, kan det også være behov for barnepass. Ansiktsløftpasienter må vanligvis ta en til to uker fri fra jobb også, for å helbrede.

Gjenoppretting fra et trådløft er derimot relativt enkelt. Trådløft kan utføres under lokal bedøvelse i stedet for generell anestesi, noe som betyr at pasienter med trådløft kan kjøre seg selv hjem og passe på seg selv umiddelbart etter inngrepet. Mens noen pasienter vil oppleve litt sårhet, rødhet og hevelse etter å ha tatt et trådløft og derfor ønsker å ta fri resten av dagen, kan de fleste gå tilbake til jobb umiddelbart. Sterke smertestillende medisiner er sjelden nødvendig etter å ha tatt et trådløft, noe som gjør det lettere for pasienter å komme tilbake til sin normale rutine. Denne prosedyren er derfor ideell for folk som har barn hjemme eller de som har travle, krevende karrierer.

Selv om gjenoppretting av trådløft ikke er spesielt intensiv, vil pasienter fortsatt måtte ta noen små forholdsregler mens de helbreder. Det er viktig å passe på at du ikke gnir ansiktet kraftig mens du renser det eller påfører fuktighetskrem i minst en uke etter at du har lagt trådene. Du bør også prøve å støtte hodet litt opp, slik at du ikke velter direkte på ansiktet mens du sover.

Trådløft er lav risiko, takket være hvor ikke-invasive de er. Det er praktisk talt ingen risiko for arrdannelse, alvorlige blåmerker, blødninger eller andre komplikasjoner etter en trådløfting. I sjeldne tilfeller kan pasienter oppleve irritasjon, infeksjon