639 82 002970 05 255

Permanent hårfjerning med diodelaser

MED DIODELASER – VELG NOE SOM VIRKER

Diodelaser med bølgelengde på 810 nanometer er vitenskapelig dokumentert å være den beste for permanent hårreduksjon. Ovid Medisinske Klinikk har en av de best dokumenterte diodelaser.
Tvilsom markedsføring: Det finnes i dag mange aktører i markedet som tilbyr permanenet hårfjerning, bl.a forskjellige rimelige lysapparat (IPL). Mange av disse behandlingstilbudene holder dessverre
ikke hva de lover, og et kjent problem at mange av behandlingene bare virker midlertidig. Slike apparat kan i beste fall forsinke veksten noen måneder og risikoen for brannskade er større enn ved behandling
med diodelaser. Man opplever en aggressiv og ukritisk markedsføringen der det i enkelte tilfeller gis garantier om langt bedre resultat enn det finnes vitenskapelig bevis for.

Lysmaskiner (intenst pulset lys) varierer i effektivitet fra liten eller ingen effekt til moderat virkning på uønsket hårvekst.
Dette fordi de gir for lav energi /for lav temperatur i hårroten ved demest effektive bølgelengder. Mange hudleger fraråder generelt lysmaskiner til hårfjerning pga dårlig
dokumentasjon og mindre sikkerhet.

Fordeler med Diodelaseren:

Bølgelengden på 810 nm går langt nok ned i huden til å nå de dypeste beliggende hårsekker.
Energien er høy nok til å ødelegge hårsekken. For andre lys-og lasermaskiner er ikke energien tilstrekkelig høy nok til å ødelegge hårsekken.
Laseren har innbygd kjølesystem. Dette beskyttar det ytterste hudlaget og lindrar smerte.
Laseren er en av beste egnede for mørkare hud og tykkaee hår, på grunn av den lange pulsvarigheten (opptil 1000ms).
Hvordan virker diodelaseren ?

Moderne laser-apparat er høgteknologi som fordeler energien optimalt.

Det er gjort omfattande beregningar og utprøvinger om hvilke for innstillingar som er best ved forskjellige hudtyper o.l. En lyspuls med høg

intensitet over kort tid kan gi samme totaleffekt som en lavere intensitet over lengre tid. Vår diodelaser kan regulere watt-styrke og varighet av lyspulsen mellom få ms (millisekund) opptil 1000 ms (= 1 sek).
Lyset og varmen blir ledet i håret ned til hårroten.
Kun når de hårdannende cellene i roten er ødelagt er håret fjernet for godt.
Laseren har innbygd kjølesystem. Dette beskyttar det ytterste hudlaget og lindrar smerte. Noe smerte er likevel ikke til å unngå.
Ved lyse hår kan vi tilby forbehandling med en spesialspray (Meladine) for farging. Dette er ikke som vanleg hårfarging, men krever påføring 2 ganger dagleg i flere uker for å mette håret med fargestoff. Det er ikke alle som har tålmodighet til å gjennomføre dette (se egen info om farging og effekten man oppnår gjennom farging kan variere).
Hvorfor trenger man flere behandlingar ?

Det er kun hår i vekstfasen som lar seg behandle. Andelen av hår som er i vekstfasen til en hver tid varierer mellom ulike kroppsregioner. Behandlingen må derfor gjentas et visst antall ganger i løpet av ett år, til så mange som mulig av hårrøttene er ødelagt.
Antall nødvendige behandlinger varierer etter hårfarge, hudfarge og kroppsregion. Ryggen er ofte et problemområde. Normalt vil man i løpet av ett år ha behov for 4 – 6 behandlinger med 6 – 12 ukers intervall.

Før behandling

I 1-2 månader før behandlingene må man gjerne barbere seg ofte for å stimulere hårveksten (få flere hår i vekstfasen).
Man skal ikke sole seg i minimum 3 uker før behandling
Man bør ikke ha gjennomgått behandling med voks, elektrolyse, epilator eller napping i forkant av laserbehandlingen
MedArt® 435 90 watts, 810 nm diodelaser :

Når man skal behandle hår og hhv. kar og pigmentforandringer, er man avhengig av et apparat med svært stor utgangseffekt, for å kunne opnå et godt og langvarig behandlingsresultat. MedArt® 435 er et av de kraftigste apparater på markedet og som kan arbeide med Super Long Pulse teknologi. Denne teknologi understøttes av den nyeste forskning innenfor for hårområdet og som nettopp sikrer en fullstendig destruksjon av follikelen og de omliggende strukturer. De meget lange pulser gjør det dessuten mulig å behandle på alle seks Fitzpatrick hudtyper – fra helt lys til helt mørk
85w – opptill 1000ms
MedArt har et kraftigere kjølesystem som ved full effekt beskytter hudoverflaten svært godt. Den brenner ikke hårene i overflata så kraftig, men er konstruert slik at energien skal ledes til roten i størst mulig grad. Det kan ta over en uke før hårene faller av. Denne laseren er en av de best egnede for mørkare hud og tykkaee hår, på grunn av den lange pulsvarigheten (opptil 1000ms).