639 82 002970 05 255
BEHANDLING AV PIGMENTFORANDRINGER, SOLSKADET HUD, BRUNE PLETTER, AKNE ELLER ANDRE ARR

Ovid Medisinske Klinikk anvender fraksjonert CO2- laser, som er en effektiv, skånsom og særdeles gjennomtestet metode og den beste type laser til behandling av

  • pigmentforandringer
  • solskadebrune pletter
  • acne eller acne arr

Etter vurdering og diagnostisering av årsak hos hudlege setter vi opp en behandlingsplan bestående av fraksjonert CO2- laser, kirurgisk fjerning eventuelt kombinert med medisinske kremer. Metoden er også velegnet til behandling av aktiv acne, f.eks. hos teenagere.

Du kommer til en konsultasjon innen behandlingen, hvor du blir grundig informert om, hvilket resultat du kan forvente, hvordan behandlingen foregår, og hvordan du skal forholde dig etter behandlingen er utført.

Hvordan virker fraksjonert CO2-laser?

Ved fraktioneret laserbehandling behandles, huden ved at laseren skyter et mønster av ca. 0,02 mm små huller i huden. Dette medfører en aktivering av hudcellene, hvorved huden fornys i hele det behandlede område og pigmentforandringene gradvis blekes og arrdannelser reduseres.
Under behandlingen

Laserbehandlingen føles som bittemå prikk. Det gjør ikke desidert ondt, men man merker det tydelig. Vi nedkjøler dog huden under behandlingen, så ubehaget er minimalt.

I områder hvor huden er meget tynn, f.eks. omkring øynene, kan laserbehandlingen dog gjøre vondt. Ubehaget kan minskes, hvis man forbehandler huden med en lokalbedøvende kreme, f.eks. Tapin®, som kan kjøbes på apoteket. Det er det samme som Emla®, bare billigere.

Etter behandlingen

Umiddelbart etter behandlingen oppstår det rødme og varmefornemmelse som etter en solskoldning i det behandlede område. Den sviende fornemmelse varer ett par timer og lindres av kalde omslag. I 1-2 dage etter behandlingen er huden rød og kan føles stram og tørr. Dessuten kan den føles ru i en ukes tid etter behandlingen. Genene kan avhjelpes med fuktighetskrem. Vi anbefaler, at du bruker en krem med Aloe Vera.

Rødmen forsvinner i løpet av et par dager. Etter 24 timer kan den eventuelt dekkes av en lett make-up. Normal kan man gjenoppta sitt arbeide etter 2-4 dager.
Resultatet av behandlingen kan best bedømmes etter 2-3 måneder, men selve reparations- prosessene i huden fortsetter i de neste 6-10 måneder. Vi foretrekker at ‘skyte’ blidt med CO2-laseren for å minske eventuelle ubehag under og etter behandlingen. Derfor vil det oftest være behov for supplerende behandlinger, som kan foretas med 2-4 ukers mellomrom.

Det er ikke registrert egentlige bivirkninger ved behandlingen. Det foreligger dog en del meldinger om forbrenninger etter laserbehandling, hvilket skyldes feil betjening/innstilling av laseren. Vi må gjøre opmerksom på, at vi aldri har hatt komplikasjoner til våre behandlinger.

Unngå sol før og etter behandling

Man skal unngå kraftig solpåvirkning av det behandlede område i 1-2 uger før og 4-6 uger etter behandlingen. Bruk eventuelt solbeskyttelse med en høy faktor.

Hvis man har forkølelssår/Herpes

Hvis man skal ha behandlet rynker omkring munnen og man tidligere har hatt forkjølelsessår (herpes), vil disse ofte bryte frem igjen etter behandlingen. Derfor er det hensigtsmessigt med en forebyggende behandling med Acyclovir. Hvis dette er tilfeldet, vil du få utleveret en resept i forbindelse med forundersøkelsen.

Hvilke områder af kroppen kan behandles ?

Du kan få behandlet rynker i ansiktet, på halsen, brystet og henderne. Dessuden vil det være en vis hudoppstrammende effekt af CO2-laserbehandling på overarmen.

Alle undersøkelser og behandlinger foretas av en av våre spesialistleger som er tilknyttet klinkken