639 82 002970 05 255
Synlige blodårer på legg kommer vanligvis i voksen alder.

Årsakene kan være arvelige disposisjoner, graviditet eller overbelastning av bena.  Med skleroterapi blir skjemmende blodårer fjernet permanent

Skleroterapi

Skleroterapi-02

utføres ved å injisere en blanding av Aethoxysklerol blandet med enten glukose eller saltvann, direkte inn i blodårene. Umiddelbart etter injeksjon vil det behandlede området bli rødt og irritert. Det kan være nødvendig med 1-3 behandlinger, det vanligste er at det holder med en. Passende intervall mellom hver behandling er 6 uker.

De behandlede årene forsvinner først etter en til tre måneder. Sjansen for et vellykket behandlingsresultat er 60-70 %, og da vil den behandlede åre ikke komme tilbake. Det kan selvfølgelig oppstå nye årer. Fysisk aktivitet eller solbading skal ikke utføres det første døgnet etter behandlingen. Skleroterapi egner seg ikke for gravide, diabetikere som bruker insulin, eldre med skjør hud og pasienter med betydelig sirkulasjonssvikt i bena.

Bivirkninger:

Faren for bivirkninger/komplikasjoner er liten – noen kan få blåmerker som vanligvis forsvinner etter 4-6 uker. Andre kan få brune små flekker på stedet der nålen stikkes inn i åren. Meget sjelden kan man få infeksjon, arr eller blodpropp på stikkstedet. Før- og etterbehandling med kremen Hirudoid (forbygger blodkoagulering, reseptfritt på apotek) samt bruk av elastiske strømper reduserer risikoen for komplikasjoner og bedrer ofte behandlingsresultatet.

Det er viktig å kontakte behandlende lege ved mistanke om komplikasjoner. Ved første gangs konsultasjon vil hudlegen raskt kunne gi deg indikasjon på hvor mange behandlinger som kreves, og om skleroterapi er en egnet behandling for deg.