639 82 002970 05 255

Botox

Botulinum også kjent som Botox  er best kjent for å behandle rynker, men brukes også i medisinsk behandling. Botoxen får anspente muskler i ansiktet til å slappe av, og du vil få en glattere hud. I tillegg til kosmetisk behandling brukes Botox til behandling av migrene, svettebehandling og visse former for øyesykdommer.

Før behandlingen

Før behandlingen vi legen forta en konsultasjon hvor man kartlegger ønsket behandling. Pasienten vil så få påført bedøvelseskrem på området som skal behandles, dette er for å gjøre behandlingen mer komfortabel.  Området vil bli renset for unngå infeksjoner.

Kosmetisk:
  • Panne
  • Sinnarynker
  • Rundt munn og øyne
  • Nese
  • Medisinsk:
Behandlingen
  • Migrene
  • Svette i hender
  • armhuler eller lignende
  • Muskelsmerter

Etter at området er bedøvet vil legen sprøyte små doser med Botox inn i musklene under huden. Behandlingen tar ca 10-15 minutter å gjennomføre. Pasienten kan føle små stikk under behandlingen, som for enkelte kan føles ubehagelig. For å redusere denne følelsen bedøver vi området.

Etter behandlingen

Etter behandlingen er det viktig å unngå hard fysisk aktivitet. Man skal også unngå å bøye seg i 5-6 timer etter behandlingen da Botoxen kan forflytte seg.

Resultater

Du kan observere at huden glattes ut og rynkene blir mindre synlige. Botox lammer bare de spesifikke musklene som er blitt behandlet ved riktig injeksjonteknikk. Det er dine dynamiske eller muskelavhengige rynker som blir påvirket. Botox hjelper ikke mot de statiske rynkene som er skapt av sollys eller alder. Laserbehandling kan gi bedre resultater mot denne typen rynker. De endelige resultatene er ofte synlige etter 3-7 dager, men det kan gå 2-3 uker før du kan se full effekt av behandlingen. Effektene av Botox varer i 3-4 måneder og innsprøytingene må gjentas flere ganger i året. Den rynkefrie effekten har også en tendens til å vare lenger dersom du får flere behandlinger, dette er fordi musklene blir tynnere av inaktivitet. Det er svært vanskelig å forutse nøyaktig hvordan behandlingen vil fungere på hver enkelt pasient. Bivirkninger og sideeffekter etter Botulinum toxin er uvanlige. Av og til kan pasienter som har fått Botox i pannen oppleve at øyelokkene og øyebrynene henger litt ned. Dette går bort når effekten av Botxen avtar, tilstanden varer altså like lenge som den ønskede effekten. Dobbeltsyn og uklart syn opptrer i sjeldne tilfeller, hvis dette inntreffer bør du kontakte lege.