639 82 002970 05 255

Spindelvevårer/sprengte blodkar

Skleroterapi-02           

Synlige blodårer på bena kommer vanligvis i voksen alder. Årsakene kan være arvelige disposisjoner, graviditet eller overbelastning av bena.

Med skleroterapi blir skjemmende blodårer fjernet permanent.

Skleroterapi utføres ved å injisere en 1% væske som heter Aethoxysklerol, direkte inn i blodårene. Umiddelbart etter injeksjon vil det behandlede området bli rødt og irritert.

Det kan være nødvendig med 1-2 behandlinger, det vanligste er at det holder med en. Passende intervall mellom hver behandling er 6 uker. De behandlede årene forsvinner først etter en til tre måneder. Sjansen for et vellykket behandlingsresultat er 60-70 %, og da vil den behandlede åre ikke komme tilbake. Det kan selvfølgelig oppstå nye årer.

Fysisk aktivitet eller solbading bør ikke utføres det første døgnet etter behandlingen. Skleroterapi egner seg ikke for gravide, diabetikere som bruker insulin, eldre med skjør hud og pasienter med betydelig sirkulasjonssvikt i bena.

Komplikasjoner

Faren for bivirkninger/komplikasjoner er liten – noen kan få blåmerker som vanligvis forsvinner etter 4-6 uker. Andre kan få brune små flekker på stedet der nålen stikkes inn i åren. Det er også fare for at den behandlede huden kan få en øket pigmentering (blir brun).

Meget sjelden kan man få infeksjon, arr eller blodpropp på stikkstedet.

Før- og etterbehandling med kremen Hirudoid  (forbygger blodkoagulering, reseptfritt på apotek) samt bruk av elastiske strømper reduserer risikoen for komplikasjoner og bedrer ofte behandlingsresultatet.

Det er viktig å kontakte den behandlede lege ved mistanke om komplikasjoner.

Ved første gangs konsultasjon vil hudlegen raskt kunne gi deg indikasjon på hvor mange behandlinger som kreves, og om skleroterapi er en egnet behandling for deg.

Pris: se www.drbondevik.no. Prisen omfatter behandling i en effektiv tid på en halv time, altså kan mange spindelvevårer behandles på en og samme tid.