639 82 002970 05 255

Milier

sees som er en samling av små hvite flekker kjent som melke flekker Faktisk er Milier små cyster som er plassert rett under epidermis, det aller ytterste laget av huden, noe som gjør deres karakteristiske farge så synlig. Den hvite kommer fra en overskytende oppbygning av keratin, som er naturlig del av huden, også funnet i negler og hår.

Selv om vanlig blant små babyer, de kan forekomme hos voksne og bli permanent. Selv om de er ikke utgjør en medisinsk risiko, ville mange mennesker med Milier foretrekker å fjerne dem, noe som er mulig med behandling hos hudlege.

Legene vet ikke hvorfor Milier oppstår hos voksne: i motsetning til enkelte andre hudsykdommer, ser de ikke ut til å være relatert til kosthold, livsstil eller helsemessige problemer.

Når bør du oppsøke en hudlege?

Fjerning av Milier.

Vår sterke advarsel er at hvis du har mange Milier samtidig, i motsetning til bare en eller to som oppstår midlertidig, ikke engang tenk på å gjøre det selv; det er best å oppsøke en lege. Risikoen for å prøve selv å fjerne mange av dem på en gang er litt for stor, spesielt når Milier sitter under øynene. Oppsøk en hudlege som kan fjerne milier ved hjelp av en nål eller ett lite stikk redskap. Prosedyren er rask, smertefri (bedøvelse krem kan brukes på forhånd) og dette helbreder seg raskt. Hudlegen vil også gi gode råd hvordan unngå at Milier oppstår igjen og etter undersøkelsen også kunne forslå et medisinsk kremprogram for å forebygge eventuelle tilbakefall.